De Verloskamers
Door: Doenja
Blijf op de hoogte en volg Chris en Doenja
02 December 2008 | Australië, Adelaide
Weer eens een berichtje van 'Doenja in Australie' ;).
De populatie hier (tienerzwangerschappen, zwangere die roken, drugs en alcohol gebruiken) went gelukkig niet helemaal. Nog steeds geschokt over het meisje van 12 dat met haar vriendje van 16 binnen kwam voor de eerste zwangerschapscontrole bij 6 weken, (GELUKKIG) had ze een gemiste abortus, maar haar reactie was echt schokkend: 'Wanneer kunnen we weer zwanger worden?'. Na logische redenvoeringen was ze niet overtuigd af te zien van een volgende zwangerschap op korte termijn. Het laten zien van fotos van zwangerschapsstriemen was (thank god) doeltreffend. Lang leve common sense.
Vorige week zijn we met de vrouwelijke coassistenten naar de film Australia gegaan. Niet een aanrader, maar wel prima. Ik dacht tot 5 keer dat de film afgelopen was en er zit geen logische verhaallijn in (nee dit keer niet in slaap gevallen;). Maar het werd nog spannend, Ludi kijkt graag de aftitteling af en Marlien en ik zaten de rest van de bezoekers te bestuderen: op een van de voorste rijen probeerde een vrouw een jonge heer wakker te schudden. Uit nieuwsgierigheid zijn we gaan kijken. Een jongen van 29 jaar, zat verstijfd in zijn stoel, een beetje te knorren, buiten bewustzijn en af en toe om zich heen te slaan. Na een korte anamnese =D bleek deze jongeman diabetes (= suikerziekte, is je gemobiliseerde suiker in je bloed te hoog (geeft op korte termijn geen fatale problemen) maar door medicijnen kan dit te laag zijn, wat kan leiden tot coma en dood) te hebben, dus ik rennen voor suiker, terwijl een ambulance werd gebeld. Hij had ook geen glucagon-spuit bij zich (= injectie waarmee je je suiker uit je voorraaden mobiliseert, hierdoor stijgt je suiker in je bloed). Suiker wilde hij niet nemen, hij was te ver heen. Na 8 min liep het ambulance personeel binnen, na een kleine test bleek zijn suiker inderdaad 1,nog wat. . Een glucagon spuit en een tube suikergel ging erin. Ondertussen was het al 23.50, we hebben braaf als echte rampentoeristen, ik zou het liever gezonde medische nieuwsgierigheid noemen, 10 minuten gewacht en zijn maar gegaan. Hij was nog niet bij, volgens de broeders kon dat wel 20 minuten (!) duren, en een wekker om 06.00 am is dan wel weer erg vroeg.
Uiteindelijk dus toch nog een spannende avond geworden =D.
Voor de rest gaat alles zijn gangetje. Eindelijk wordt het warmer (sorry thuis), na aanstaand weekend gaan we naar de 30 graden =D. Nog maar 3,5 week en dan ben ik alweer thuis... Klinkt nog ver weg, maar de tijd vliegt.
Geniet allemaal van sinterklaas en een dikke kus van mij!
Liefs Doenja
02 December 2008 - 10:13
Linde:
Hee lieve Doen!
Echt superleuk om te lezen wat je allemaal mee maakt, daar aan de andere kant van de wereld. Helaas in Hoorn ook van die jonge dames die al tonnetjerond rond lopen. .. Wel fijn dat je snel weer terug komt. Mis je wel, hoor! Gaan we snel wat gezelligs doen met zijn tweetjes! Heel veel plezier nog in je laatste weekjes!
Dikke kus,
Linde. -
02 December 2008 - 12:38
Myron:
jeetje mineetje wat een verhaal weer, zo maak je nog is wat mee!!! Chris mist je wel hoor, hahaha
lekker dat het weer ook even meewerkt, hier inderdaad niet echt lekker, koud koud en nog eens koud!
meis geniet nog even van je laatste paar weekjes
jij ook fijne sinterklaas en kerst
xxx -
02 December 2008 - 16:15
Nora:
Doen, klinkt helemaal als hier... wat zijn wij toch goed he, lang leve de zon haha! Leuk verhaal meis, niet bepaald saai daar, zo te lezen, geniet en Chris niet TE veel missen he haha, kusssss -
10 December 2008 - 11:23
Arjanne:
Ha doenja!
ik dacht laat ik ook eens wat uit NL laten horen ipv alleen je berichtjes te lezen :-)! Klinkt echt super leuk allemaal zeg! Maar gyn is wel heavy en bizar hè? Vond ik wel tenminste...ben net vorige week klaar ermee, in lucas. Was wel erg leuk hoor, en gezellig met de andere co's :-), ook niet onbelangrijk ;-), en de artsen waren zelfs ook écht leuk :-), en niemand om bang voor te zijn ;-), hihi. Maar klopt het dat jij daar ver weg ook met meerdere nederlanders zit??
Nou geniet er nog even van! ennuh zie je vast wel weer een keer in Nederland
grtz, Arjanne